28-10-2016

DAGENS TAROT-KORT

  
I dag har jeg trukket dette kort fra "The Dark Grimoire Tarot" skabt af Michele Penco. 
Dette tarot-sæt har sit navn fra personlige bøger om magi. En Grimoire er en lærebog, som beskriver magisk tro og praktisering af magi. Ceremonielle magikere, hekse og kloge koner har gjort brug af Grimoirer igennem århundreder og derigennem givet deres viden videre. Dette sæt ser selve Tarot-systemet som en Grimoire, en bog fyldt med illustrationer der kaster lys ind i mørket af psyken og afslører, hvad det ubevidste har skjult, så det kan integreres i det bevidste sind. Major Arkana trækker sin primære inspiration fra den mørkeste Grimoire af dem alle, nemlig den berygtede og legendariske Necronomicon, og fra myterne af den mand, hvis portræt pryder bagsiden af disse kort; H P Lovecraft, som var både mester og slave af de mørke kræfter, der ligger på lur for de uforsigtige, på kanten af vision og på grænsen af søvnen. -Det er dog ikke nødvendigt at kende Lovecrafts historier for at kunne bruge dette Tarot-sæt; billederne taler for sig selv og når ind og rører ved en universel frygt og ærefrygt for de mørke, usete, unavngivne væsner, der bor der.
💊 
Kortets titel idag er:
"Narren"
En mand iført en spændetrøje sidder under en lampe omgivet af et væld af skabninger; -nogle af dem er menneskelige, -men ikke alle. En by kan ses i det fjerne.
"Narren" er som oftest det allerførste kort i Major Arkana. Han sætter tonen, temaet og han betragtes som den naive rejsende gennem livet og ses igen som den ny-oplyste person i det sidste kort. I dette sæt synes billedet imidlertid at antyde enden af rejsen frem for begyndelsen. -Det er ihvertfald den opfattelse jeg er stødt på når jeg har læst om dette særlige kort.
Han har allerede rejst gennem hele Major Arkana, og publikum omkring ham symboliserer de underlige erfaringer han er stødt på undervejs. Spændetrøjen antyder at han er blevet gal af rejsen, og alligevel er hans ansigt roligt - næsten fredfyldt. Lampen ovenover kunne symbolisere hans oplyste tilstand, og selv om han ikke er fysisk fri, kan det mareridtsagtige publikum ikke binde ham i hans tanker.
Jeg har læst et sted at "Narren i "The Dark Grimoire Tarot" er ingen andre end et billede af H.P Lovecraft selv. 
Jeg synes det er en uhyggelig og flot måde at starte hele sættet på, billedet af Lovecraft i en spændetrøje med alle hans frembringelser, monstre og verdener der lurer bag ham. Jeg tror selv, at grunden til at vi ser ham i en spændetrøje på kortet, viser begyndelsen af rejsen gennem dette specielle tarot-sæt. Hans mareridt, instinkter, visioner, paranormale erfaringer er alle bag ham skrigende på at blive lukket ud og skrevet om på papir. Lovecraft havde så mange af disse historier og visioner i sit hoved, også længe før han skrev om dem. 
📜 ✒️
"Narren" er et kort der indikerer potentielle, nye begyndelser og uskyld. Dette kort viser det største potentiale for dit liv, en tilstand af fornyelse og nye begyndelser, hvor hver dag er et eventyr og hvert øjeblik leves til fulde. -Kortet repræsenterer begyndelsen på al kreativitet og et ønske om at opnå nye mål (eller i det mindste starte processen med at arbejde hen imod disse mål). "Narren" indikerer, at alt kan ske, og mulighederne bare venter på at blive udnyttet.